Британската кралица Бъкингамският дворец. Елизабет Втора беше на престолa в продължение

...
Британската кралица Бъкингамският дворец. Елизабет Втора беше на престолa в продължение
Коментари Харесай

Как преди 70 години Елизабет стана кралица - Свят

Британската кралица Бъкингамският замък. Елизабет Втора беше на престолa в продължение на 70 години.

Дойче веле споделя по какъв начин Елизабет стана кралица:

Кралят е мъртъв, да живее... кралицата! На 6 февруари 1952 година Джордж VI умира ненадейно. Принцеса Елизабет научава новината в планините на Кения, до момента в който се любува на локалната фауна. Джордж VI е единствено на 56 години. Неговата 25-годишна щерка неотложно прекъсва пътешествието си и се завръща в Лондон като кралица Елизабет Втора, откакто дворцовият съвет я е оповестил за регентка.

По-късно кралицата споделя за тази решаваща стъпка в своя живот следното: " Баща ми умря прекомерно млад и напълно ненадейно. И трябваше да направя най-хубавото, което бе по силите ми, и да приема обстоятелството, че това е моята орис ".

Принц Филип поема грижата за детайлите към коронацията. Тържествената гала обаче се организира едвам година след гибелта на крал Джордж VI - на 2 юни 1953 година. Събитието е от невъобразим до тогава международен мащаб - и поради това, че нещо сходно за първи път се излъчва по малкия екран. Всички желаят да станат очевидци на коронацията на Елизабет.

Първият сходен театър по малкия екран

Предаването онлайн за малко да не се състои: младата кралица счита, че малкия екран е прекомерно вулгарна, а Кентърбърийският свещеник твърди, че " тази всеобща форма на забавление е една от най-големите закани за света ".

Натискът от страна на популацията обаче е прекомерно огромен и по този начин в последна сметка дворът и църквата склоняват.

Церемонията по коронацията в последна сметка се трансформира в комбинация от набожен акт и феодален искра. В Уестминстърското абатство Кентърбърийският свещеник прогласява Елизабет освен за глава на Англия и на Общността на нациите, само че и на англиканската черква.

60 % от британците не престават да държат на монархията

За разлика от татко си Елизабет Втора се радва на дълъг живот. През юни тази година цялата страна чества 70-годишния празник на трона на 96-годишната кралица. Празненствата продължиха цели четири дни.

Според социологическите изследвания, 60 % от британците не престават да държат на монархията, 27 на 100 са за нейната анулация, 13 % нямат мнение. От допитванията излиза наяве и друго: че кралица Елизабет се радва на най-голямо утвърждение, до момента в който принц Чарлз и принц Уилям се класират много по-слабо.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР